SensiTherapie opleiding

Voetreflex Fleurijn

SensiTherapie opleiding

8 januari 2017

Sinds september 2016 volg ik de opleiding voor SensiTherapie.
Een boeiende opleiding waar ik veel nieuwe technieken leer.

 

Wat is SensiTherapie?

De therapie is erop gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen.
• Weghalen gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten)
• Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting)
• Wegnemen van de oorzaken (o.a. remedies)
• Direct op gang brengen van het proces (o.a. massagetechnieken en emoties vrijmaken)

 

Enkele voorbeelden die ik tijdens mijn opleiding leer:

In deze opleiding leer ik allergieën uitmeten met de biosensor en eventueel een dieet voorschrijven.
Hierdoor komen er geen nieuwe gifstoffen meer in het lichaam. Ik meet uit of het nodig is om naast een gezond voedingspatroon tekorten aan te vullen met vitamines/mineralen.
Soms is het nodig om een drukpuntmassage toe te passen. Hierbij druk ik op de meridiaan punten (acupunctuurpunten) in het lichaam. Bij iedere pijnlijk meridiaan punt is na te gaan welk thema er achter zit (bijv. piekeren, zorgen, verdriet). Heel bijzonder hoe deze pijnlijke punten corresponderen met iets waar de cliënt bijv. over piekert, in het heden of iets uit het verleden.
Holistic pulsing is een zachte massagetechniek voor iedereen. (Bij al deze massages ligt men gewoon geheel gekleed op de massagetafel).Een uitgemeten edelsteen dragen kan in sommige gevallen het geheel versterken waar dat nodig mocht zijn. E.F.T.(Emotional Freedom Techniek) Deze techniek maakt gebruik van het door Dr. Callahan ontwikkelde systeem voor het vrijmaken van emotionele lading zoals angst, schuld, verdriet, trauma, burn-out e.d. De Emotionaal Freedom Techniek komt uit Amerika. Het is een kloptechniek op de meridiaan punten, maar gericht op emotionele lading zoals angst, verdriet, trauma’s e.d.

 

Ik behandel (oefen) telkens na iedere les op 5 oefen cliënten en schrijf daar een verslag van als huiswerkopdracht. Mocht u belangstelling hebben voor een oefen behandeling, dan kunt u mij mailen en kan ik kijken of ik u kan inplannen.
Deze opleiding is een waardevolle aanvulling op mijn voetreflextherapie.